Университетът в Брайтън, Великобритания посъветва служителите си да избягват думата Коледа

...
Университетът в Брайтън, Великобритания посъветва служителите си да избягват думата Коледа
Коментари Харесай

Университет посъветва служителите си да избягват думата Коледа

Университетът в Брайтън, Англия посъветва чиновниците си да заобикалят думата " Коледа " с претекст, че е прекомерно " християнски ориентирана ". От образователното заведение оферират различен вид – да назовават тази част от годината  " интервал на зимно затваряне ", предава Daily Mail. Персоналът би трябвало да употребява " приобщаващия език ефективно, с цел да се подсигурява, че всички студенти и чиновници се усещат сигурни, ценени и уважавани ", се споделя в документ от девет страници, изпратен до преподавателите.

Според управлението би трябвало да се заобикалят и систематизирания за групи от хора въз основа на тяхната възраст, вяра и така нататък

" Погрешните схващания и стандарти са заложени в метода ни на другарство и тези фактори от време на време се отразяват - умишлено или не - в езика, който използваме, когато комуникираме с другите или се обръщаме към тях. Това значи, че връзката - както джука, по този начин и писмена - може да бъде обидна, даже когато нямаме сходно желание ", се споделя още в  " Ръководството за приобщаващ език ". 

В изказване, изпратено до MailOnline, представител на Университета в Брайтън съобщи: " Това управление беше направено взаимно с нашите чиновници и студенти и е част от общия ни ангажимент да превърнем Брайтън в място, където всеки се усеща почитан и скъп ". И добави: " Думите не са " неразрешени " в Брайтън, нито пък Коледа - както е видно от украсата и коледните елхи в нашите здания и в нашите кампуси ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР